fredag 30 mars 2012

Lovely weekend

Veckan som gått har vart helt ok.
Lite känningar i halsen första dagen när jag vaknade upp på morgonen men det släppte ganska fort. Är pyttelite förkyld men absolut inget jag lider av så kanske knappt kan räknas som "förkyld".
Kommer bli ett skönt avslut på veckan med två roliga pass. Cirkelfys + ett spinningpass. O jag känner mig nöjd över veckans prestationer. :)

Veckoresumé 

Mån: Styrka helkropp (ingen kondition pga halsen)
Tis: Kondition 45min cykel intervall backe 21,7km + Cirkelfys
Ons: Kondition 5km löpning
Tors: Vila!
Fre: Styrka armar, rygg, mage + kondition 30min cykel intervall backe 14,5km
Lör: Cirkelfys
Sön: Spinning puls/intervall

Härlig vecka o jag har lyckats öka konditionmängen något! :)

 Blir lite helgträning denna veckan för ovanlighetens skull :) Behöver en extra push efter lillördagens succé med brudarna på jobbet.. ;) Men denna helgen bjuder på noll procent promille för min del, vill inte synka träningen för mycket nu när det går så bra.  Blir en lugn helg med lite jobb men söndag, då är jag ledig. O då ska jag verkligen bara vara ledig. O köra ett kul spinning puls/intervall pass förstås. ^^

Update angående utmaningen: Det har flytit på sen dag ett o än så länge känner jag mig helt obesegrad! Inga hinder på vägen mer än nåt litet minisug efter popcorn o choklad. Men det känns som en höna av en fjäder.. No big deal! O det bästa av allt: Det känns riktigt bra i kroppen, både psykiskt o fysiskt! :)


Om orken finns där ikväll blir det att göra hemmagjord pizza.. Det är ju ändå fredag o då förtjänar man fredagsmys i allra högsta grad tycker jag!

Mys på!

torsdag 29 mars 2012

Tja tja bloggen!

Vardagslyx

igår som bjöd på tre rätters! Helt LCHF vänligt. Me like!
Godaste chokladkakan EVER o jag måste ragga på Johanna om receptet.. Haha ;) 


Gårdagens beslut om tequila tyckte jag vart sååå jävla bra men det sunda förnuftet flippar mig på näsan idag.. Aj aj aj..

Idag har jag vilodag, tackar som fan för det (grym planering! :)) o hade helst av allt i hela världen velat stanna kvar under täcket. Med V såklart!! Har cravings efter honom idag.. Big time.. 
Den bästa vardagslyxen är ändå att jag får vakna bredvid denna underbara människa varje dag, komma hem till en glad kille som kan säga att han saknat mig, även om vi båda bara vart på jobbet under dagen, denna finaste varelse som får mig att skryta för andra att jag har det så jävla bra! Kanske är ett bra tillfälle att visa det på mitt sätt?..


Snälla gode Gud, gör så att beställningen från fitnessguru landar imorgon! Mitt proteinpulver är
s l u t ! ! 

tisdag 27 mars 2012

Ny nivå!

Igår höjdes ribban! PBsamtliga övningar under kvällens helkroppspass! Woohoo!! 
Ett måste för att öka muskelmassan men samtidigt minska fettprocenten. Ett litet minus att jag hoppade konditionen då jag hade lite känningar i halsen. Vill verkligen inte drabbas av nåt onödigt halsont nu. Ofrivillig vila är det tråkigaste som finns! Speciellt under utmaningen!! Jag hade ju gått under.. Haha ;)


Idag känner jag inte av halsen alls så ha vart o kört ett 45minuters pass cardio 21,7km cykel intervall backe innan Cirkelfysen som jag fått med mig jobbarkompisen på! Grymt jobbigt idag o grymt kul o vi vart grymma!! ^^

Fick idag ett sms från världens bästa kusin vitamin. Hon vart lite nyfiken på LCHF o jag kan bara varmt rekommendera det! Jag har liksom inte hittat några nackdelar med det.. :) Det är gott o du blir riktigt mätt o belåten o framför allt håller o känner du dig mätt längre!  Man kan ju till o med baka med LCHF men trots det äter jag inte bakverk varje dag, lika bra ;)  Måste säga att det underlättar att ha min stöttepelare där hemma som äter min mat o till o med lagar mat i LCHF-anda :) Guld värt!! Så tack för allt hjärtat!!


Dagens lunch/middag o morgondagens matlådor. Ser nästan farligt nyttigt ut! ;)
Är iallafall Blomkål-broccolimos med fetaostbiffar o gräddsås... Nom nom!

 Jag blir såå sugen att komma in på skolan nu till hösten!! Jag känner verkligen långt in i magen att det är rätt val, det är det som jag vill hålla på med o syssla med i framtiden. O jag tror att även många andra ser det som ett självklart val för mig då det är mitt intresse. Vill man nånting tillräckligt mycket så går det väl i uppfyllelse, right?
Att ge upp finna iallafall inte med i mitt ordförråd.. ;)

måndag 26 mars 2012




En killkompis på jobbet skrev på chatten till mig o ville ha tips på bra mat. "Du tränar ju mycket o så.." Blir glad av det. Blir glad när andra förstår vad jag gör. Vad jag tycker är så fruktansvärt kul! Min hobby!! Blir sjukt jäkla glad!! :D 
Blir glad när folk undrar när jag ska träna nästa gång då dom vill följa med. Stammis på Friskis. Det är en komplimang!
Skönt att prata med folk som förstår innebörden av min utmaning med min träning o LCHF. Här slipper man höra "Meeh du behöver ju inte banta?!" Eeeh.. Det är det jag absolut inte gör!.. Där är största skillnaden mellan mina vänner o bekanta som försöker förstå varför jag tränar o varför jag faktiskt tränar. Det är skillnad. Vissa ser det som att man inte ska bli tjock, andra ser det som jag, att man vill se om det gör nån skillnad med ändrad kost o upplägg. Fysik! Det handlar inte bara om fett, bilringar o att låta bli att äta godis. För mig handlar det om en skön känslaträningsendorfiner, tillfredsställse.
Därför tränar jag o har lagt upp mitt kostupplägg som jag gjort just nu. :)

fredag 23 mars 2012

Super freaky...

Friday!!

Det kan man minst sagt kalla denna fredagen.
Vad hände med att morgonträning inte är my thing? Eller iallafall starka sida.. Kan ju infomera er om att jag befann mig på gymmet kl.07.15 idag o körde veckans sista träningspass. detta efter morgonpromenaden som gick av stapeln kl.06. O det gick super freaky awesome bra!! :))
Otippat!!
Hey segarått-ben! :D

Jag hade också helt fel tidsuppfattning denna veckan o trodde o vart inställd på att det skulle bli fler vilodagar o mindre antal pass. Men tjii fick jag! Grymt ju! :)


Veckoresumé:

MÅN: Styrka helkropp + Kondition 20min cykel intervall backe
TIS: Löpning, 1,5km uppvärmning + Konditon 30min cykel intervall vacke 15,2km (Missade mitt bokade pass då jag fastnade på jobbet så hade inte motivationen alls till att bara ta ett rent löppass!)
ONS: Styrka armar, axlar, rygg (Träningsdate med en kollega, skitkul! :D)
TORS: Spinning puls/intervall
FRE: Styrka ben, rumpa + Kondition 20min cykel intervall backe 9,6km
LÖR: Vila!
SÖN:
Vila!

Nu förtjänar vi lätt helg!! :))
En helg fullbokad med vin, öl, skratt o alldeles alldeles alldeles underbart sällskap!
För er nyfikna som nu tycker att jag fuskar skiten ur LCHF så kan jag bara bekfräfta det. Alkohol o kul umgänge är aldrig nånting jag kommer offra för kul, det måste man ha o jag har extremt kul med denna mixen! :D


Min backup på jobbet idag... ;)

Annars tänker jag väldigt mycketmat just nu! Fick en "pik" av hjärtat då jag i stort sett bara pratade om mat igårkväll. Haha
Men jag går absolut inte i tänket att jag behöver mat o jag är hungrig o svälter utan jag funderar på vad vi kan laga o hitta på för mat. Lite skilland! O det är kul! :)
Fick ett infall igårkväll o slängde ihop ett busenkelt recept på LCHF frukostbullar bara för att testa o det vart heeeelt ok. Men jag är inte så förtjust i mackor till frukost, inte annars heller faktiskt med vanligt bröd, men det kan vara bra att veta att det finns nånting för det iallafall. :)
Imorgon blir det scrumble eggs med stekt bacon! Nam nam.. ;)

torsdag 22 mars 2012

Dag två!

Påfyllning av skafferiet
In LCHF style! :)


 
Dagens inhandlingen bestod av ägg, mjölk, crème fraish, grädde, turkisk yoghurt, frysta bär, finn crisp, färskost, brie, ost, kött, lax, bacon, grönsaker med mera med mera. You name it! :) 
Jag har en bra grund nu! :)
 Ska ta om före-bilderna som jag tagit, sambo tycker jag är för kräsen.. Haha Jag tycker nämligen de blev för suddiga.. ;) Men ska man vika ut sig med den nakna sanningen så ska det va ordentligt, inget blurr! :)

2 days down 98 days to go. Piece a cake!! Kanske är lätt o säga nu efter bara två dagar.. Haha Men det känns faktiskt inte så jättetungt utan det svåraste so far är själva tänket. Vad ska vi äta idag? Hjärtat hänger ju med på ett litet hörn men inte alls lika strikt o likt Hitler-fasoner som jag! Haha Men har jag gett mig in i nåt ja då ska jag faan i mig också klara det! O jag kommer klara det!! :)

Dagens känns som om det vart full rulle från starten vid 06 när jag o V vandrade ut på morgonpromenad, åkte o handlade strax efter 08, tvättstugan från 11-16, mötte upp hjärtat 11.15 för lunch på stan, en sväng till Hansa men hittade nada, helgens ransoner införskaffades på systembolaget, tvättstugan, middag o matlådor fixade, tvättstugan, vid 17 ska jag hämta Fia för en snabbis till Skopunkten, 18.15 är det inbokat spinning puls/intervall pass o därefter, runt 19.30, då kommer jag lägga omkull mig som ett utsketet päron på soffan alternativ sängen då vi har TV i sovrummet nu för tiden (lyx, jag vet!) o bara varva ner o s l a p p a ! -Har jag sagt att jag är ledig idag? ;)

Dagens bjuder på köttfärslimpa med en härlig blandning av  ugnsrostad broccoli, blomkål, rödlök o vitlök toppad med brunsås a la Josie! Smaskens! :) 

onsdag 21 mars 2012

Klara, färdiga...

Gå!
-pang!-

Jag har antagit utmaningen!!
Hundra grymma dagar!
Med en push av kusin vitamin ska vi nu lyckas nå vår mål100 dagar. Tack kusin!
Nu rockar vi loss!! ^^


Tjuvstartade lite smått igår, en dag i stort sett helt utan kolhydrater. Avslutade dock kvällen med glass... Haha
Sista gången innan det riktigta startskottet vilket är från o med nu! Eller iallafall den onyttiga sockriga varinten.. ;)

Nu finns det inga ursäkter. Jag har anmält mig. Jag har antagit utmaningen. Jag har hundra dagar på mig att nå mitt mål o jag ska lyckas! Är fullpepprad av pepp, motivation o framförallt galet målinriktad!
 Dags att klottra ner mina delmål o mål.
Dags att ställa sig på vågen.
-Startvikt: 62kg
Dags att ta fram måttbandet.
-Midja: 68,5cm
-Mage: 81,5cm
-Stuss: 99cm
-Lår: 58cm
Dags för förebilder, dagsformen idag. Kommer!
Vi måste ju ha nånting att jämföra med när vi nåt mållinjen. :)

Mina mål:

- Morgonpromenad Mån-Fre.
- Kvällslöpning utomhus. Börjar med iallafall ett löppass/vecka.
- Lägg in fler/längre cardiopass i samband med styrketräningen.
- 5 träningsdagar/vecka.
- LCHF.
- Tajtas till.
- Minus 4 (?) kg. Dock är inte själva utmaningen o eftersträvan för mig att gå ner i vikt utan för mig stavas målet t a j t. (För er som inte förstår vad jag menar, på in o läs PT Philips blogg som även han valt LCHF.)
- Hitta nyttiga/bättre alternativ till godis, snacks mm. Vill slippa cravings.
- Vågen. Vart 3-4 vecka.
- Mått. Vart 3-4 vecka. (Här vill jag se resultat efter varje mätningäven om det bara handlar om millimeter!)

Här har vi det!
Hundra grymma dagar börjar från o med nu!


måndag 19 mars 2012

Måndag!

-O absolut noll måndagsångest!

Däremot en konstig magkänsla som jag inte ha nån förklaring varför den finns där? Är väl bara att försöka vifta bort..

Tack vare mitt jobb o de oregelbundna arbetstiderna hamnar veckodagarna lite huller om buller. Måndag idag, mångas värsta dag på hela veckan. Första dagen på den heeeela nya veckan o det är så långt man kan komma från helgen. Jag känner absolut ingenting! Jo jag känner att det är dags att röra på sig efter en helg med vila o jobb. Får alltid lite träningslängtan efter vilodagar o det ser jag som nåt positivt. Då är motivationen topp! :)

Vart lätt som en plätt att stiga upp för morgonpromenaden imorse. Dock vet jag att det blir tyngre o tyngre för var dag som går i veckan då kropppen blir tröttare o tröttare efter var dags träning. Men det är precis så det ska va! :) Det är ju då det är så där barnsligt skönt när man vilar.. Lovely!!
 Blir som sagt lugna veckan denna veckan om man jämför med hur det har varit den senaste tiden. Kört styrka o kondition idag, blir ett medelpass o kondition imorgon, onsdag är jag osäker om det ens blir träning, lutar åt vila, får se vad planerna utöver träningen säger :) Torsdag blir det ett spinning puls/intervall pass o så kanske kanske kanske kanske det blir ett snabbt styrkepass med kondition som avslut på fredag innan det blir super freaky friday varning med Fia, total vila o helgen med massa festligheter o kramkalas med bästis! Det är planerna som bromsar träningen lite denna veckan men så totally worth it!.. ;)

Jag behöver nya mål. Nåt att sträva efter. Läser ofta Philip Lailanis blogg, en PT som går på LCHF för att tjajta till sig ytterligare. Jag hade också velat göra det, alltså tajta till sig liiiiite till. Ska man testa LCHF? Inget trams om att ta dressingen vid sidan av salladen (det är ju dressingen som är god ;)), bota lilla hungern med en torr selleri stjälk, hoppa smöret, utan här får man njuta av värsta steken med bea om man så vill. Här får man ju äta allt det goda! (minus mjöl, pasta, ris, potatis) Jag vet mycket väl att dieter är so not my thing (!!) men kanske värt o testa bara för en period för att se om det är så effektivt som det ryktas om? Man behöver ju inte gå riktigt all in utan man kan väl hitta sin variant, som funkar just för mig? Jag kommer tex ha svårt att låta bli potatisen då jag ÄLSKAR potatis men man kan väl bara dra ner på det? Det är ju lätt o man behöver ju inte äta kolhydrater varje dag? Kanske är på tiden att jag ställer mig på "den helvetiska" vågen o får en siffra i kilo? Räcker ju att jag ställer mig på den en gång så är det klart, behöver ju inte väga mig varje dag som jag annars tidigare gjort när jag väl ställt mig på den? (Blir besatt kallas det) Viktigaste är ju trots allt siffran i centimeter, inte kilo. Dags att anteckna mina mått? Ska vi testa LCHF? Någon som är med mig?! Är ju lättare om man har någon att kämpa med! All support uppskattas! ;)

fredag 16 mars 2012

Bästa dagen av alla veckordagar!

Fredag!!..

Träningsvärken påminner mig om onsdagens givande träningsdate även idag, om inte lite mer idag än va den gjorde igår.. ;) 
Det tog emot lite att ta sig bort till gymmet idag. Hade vilodag igår efter långt jobbpass o tyckte att jag både behövde o förtjänade det. Vart inte jättepeppad men efter mycket om o men o väldigt massa opeppande tankar kom jag bort till Friskis trots allt o körde lite enkel (?! blytunga ben gör ingen löpning enkel!) kondition idag, 5km löpning, det fick räcka. Ska köra sista passet för veckan imorgon då det blir gympapass som uppvärmning innan Cirkelgymmet. 

Idag är det ju fredag så ikväll blir det bara lite fredagsmys o kvalitétid med hjärtat för helgen bjuder bara på jobb för min del. Men nästa helg, då är jag ledig o det bjuds både på utgång i Kalmar o 25års fest i Karlskrona. :) Bara att intala sig själv att man är 18 igen o kan festa som på den gamla goda tiden då helgen började på lillördan! ;) Att man orkade med både ons,tors,fre o lördagarna är för mig idag ett mysterium då det idag är tungt att köra både fredag o lördag.. Haha

Veckoresumè:
MÅN: Styrka helkropp + kondition, 20min cykel intervall backe
TIS: Kondition 30min cykel intervall backe + Cirkelfys
ONS: Styrka, armar, axlar, rygg, ben + Spinning puls/intervall
TORS: Vila!
FRE: Kondition, 5km löpning intervaller
LÖR: Medelpass gympa + Cirkelgym
SÖN: Vila!

Nästa vecka verkar det som att det kommer bli något pass mindre o fler vilodagar då tiden inte riktigt räcker till. Långa jobbdagar o lite roliga saker inplanerade utöver träning som gör att tid inte finns. Dålig ursäkt? Aa kanske det men min fritid är inte bara träning o visst jag kan infinna mig på gymmet klockan 07 i ottan men det är inte min starka sida o jag tycker det är totalt meningslöst för min del att köra ett halvdant pass som känns sådär o gör mig allmänt missnöjd o väljer helt enkelt istället att köra färre riktigt BRA, inspirerande o givande pass! :) Är även bra med lite mjukare träning ibland så att man inte går all in hela tiden. Till o med bra att lite längre uppehåll med några dagars vila, ibland! Kroppen behöver omväxling. Men all träning är ju personlig o detta är bara min träning. Tänk på det! :)

Förberedelse inför rockabilly-festen nästa månad. Har köpt en baseballjacka/tröja som invigdes till gårdagens outfit.

onsdag 14 mars 2012

Fånga dagen!

Dagens måste: Mot Karlskrona för möte med advokaten.
Dagens smarr: Pappas "hemlagade" ;) gulaschsoppa.
Dagens roliga: Träningsdate med Sessan!

En dag som började tiiiiidigt o den är inte slut än! Rullade av sängen 05.30, morgonpromenad, frukost, möte i Karlskrona 08.30, lunch at daddys place, träningsdate med SessanLokomotion, hemfärd mot Kalmar, lite småhandling av mat, hämta ut paket, spinning ikväll 18.30 o sen se slutet på hjärtats sista match för säsongen, om jag har förstått det rätt att det är sista? :P

Riktigt jäkla kul pass med Sessan idag o jag blir alltid lika matt i kroppen o träningsvärklen imorgon är nog ett faktum! Grymt bra jobbar av oss idag! ^^
Men nu skullejag bara vilja varva ner lite för stunden för jag är ju trots allt ledig idag... ;) Aaaaaahh!..
Balkonghäng med brassestolen! <3
Nej just det, solen har ju hunnit åka förbi.. Haha


tisdag 13 mars 2012

Denna Mr Devil...

...Vart på besök imorse!...

Ok jag sa senast igår att våren är här o det fick jag bekräftat klockan 07.30 imorse när den *piiip!* där förbannade idioten som spelade allan med lövblåsaren satte igång o blåsa rent gatan! Noll sju trettio?!.. Jo tack för den sovmorgonen!.. Carro du hade gått bananas! Haha ^^


Till o med mitt tålamod sattes på spel, då är det illa, när det blev tyst för en liten stund så att man precis hann somna innan han körde igång igen, tror han synkade mig... ;)
Men du är förlåten även om du vart lite ond, jag förstår ju att du vill vårstäda... :)


Whatever, fånga dagen heter det ju! Supernice väder idag igen så upp o hoppade iväg på morgonpromenaden innan det vart lite kondition o cirkelfysträningsschemat idag.

Nu då? Jag börjar ju inte förrän kl.17 idag... Jo nu blir det att vara lite effektiv o fixa kvällens middag o morgondagens matlåda så att det är klart så slipper man tänka på det ikväll. :) Todeloo!!

Dagens inspirationsbild lånad från aftonbladet.se
Så här ser hon alltså ut efter tre månader efter att ha fött barn! Jo man tackar man tackar om man kommer se ut sådär då! Kommer inte ihåg om vart hennes första eller andra barnet men i vilket fall tycker jag att hon ska ha världens största eloge för ett grymt bra jobb o jag, ja jag blir så peppad så det brinner om det!! :D

måndag 12 mars 2012

Little...

...Miss secret!
Moi! ;)

Handywoman har småfixat lite i lägenheten nu när mister handsome vart iväg på äventyr i fjärran länder, behövt hålla mig sysselsatt.. Haha ;)
Fått i ordning i köket så att det inte ser så stökigt ut, fixat taklampa till sovrummet o lite såna där småsaker. O detta har jag gjort utan hans vetskap då jag ville att det skulle bli en liten suprise när han kom hem
-tadaaa!-
men det har vart tufft att hålla tyst!! Jag är ju den som håller på att spricka när jag försöker hålla nåt hemligt o pokerface, vad är det?! Haha
Men jag klarade det! Fick tejpa för munnen ibland bara.. ;)
Måste erkänna att jag är ganska händig för att vara chica! :) Undra om det kan ha att göra med att "Jag kan själv!" sen jag vart två år gammal o skulle åka skidor i fjällen för första gången... ;) Envis som en gammal get!! Pappas gener?.. ;))


Dock har jag lärt mig på äldre dar att be om hjälp om jag faktiskt behöver det... Annars låter jag gärna bli om det inte behövs. O många känner sig faktiskt uppskattade när man just ber dom om hjälp. Även jag! :) Jag tycker det är riktigt kul när kompisar skickar o frågar o vill ha hjälp med träningen, tips på proteinpulver, mellanmål, övningar ect. Det är för mig ett bevis på att min träning o kost ger resultat som även andra vill uppnå, dela o bli peppade av o det är ju peppande om något! Jättekul!! :)

Tvättade häromdagen o det vart ju i stort sett bara min egna tvätt denna veckan, inte så konstigt.. Här är alla mina linnen som jag använt till träning på en o en halv vecka. Summan av kardemumman: 11st! Fullproppad träningsvecka! :)


Blev även en kalkon-borccolipaj tillagad i helgen, den nyttiga varainten som blev helt ok. Men jag tycker det är så  fruktansvärt tråkigt att laga mat till mig själv så slängde bara ihop nåt enkelt som sköter sig själv helt o hållet i ugnen. Booooring!!
Men nu är det slut med det för älsklingen är ju hemma!!! Woohoo!! Glad gladare gladast!! -Jag!! :))
Sushinight o myskväll ikväll efter jobbet. Nam nam!! ^^


Första morgonpromenaden utan långkalsonger imorse! Våren är här!! ^^

fredag 9 mars 2012

Home...

...Sweet home!

Två dagar i Karlskrona, även känd som "pinan" för många. O jag kan faktiskt hålla med, men observera, till en viss del! Det är lite väl inskränkt o det får gärna vara som det alltid har varit för förändringar är ju inget bra eller kul o den sortens karlskroniter som fick sitt första jobb på ABB/Flextronics efter studenten som fortfarande är kvar där o lever för KHK finns det många av.. Haha ;))
Där vinner Kalmar med hästlängder! Gästvänligheten är helt annorlunda här mot Karlskrona o folk är i allmänhet trevligare o öppnare o faktiskt bryr sig! Det är nog tack vare det som jag fick "hemmakänslan" efter så kort tid efter jag flyttade hit. Dock så ska jag utöka umgängeskretsen något, sakta men säkert! ;)


Annars är Karlskrona en otroligt fin liten stad som visar sig rättvis under sommartiden med fina stränder, havet runt krönet, skärgårdsbåtarna, glassiären ;) utrserveringarna mm.



Visst är det kul att komma "hem" men lika underbart är det att kunna lämna det o åka hem på riktigt! Jag är ju en kalmarit nu o jag gillar det! ^^



En otroligt kul träningsdate med kusin vitamin igår som bjöd på många skratt o dagens träningsvärksstatus? -Jag har inte den där grymma ömma känslan men är seg om fan i benen! :) Kusin vart en grymt träningskompis som vart ärlig från första början o sa ifrån direkt om inte någon övning kändes bra eller gav nånting o det uppskattas istället för att få höra dagen efter att det inte finns ett spår av träningsvärk eller trötthet. För det är ju just träningsvärken vi vill åt! :)


Fick en liten uppenbarelse i bilen hem mot Kalmar efter passet; Fy fabian vad jag tycker det är kul att träna!! (som om jag inte redan visste det?! haha) Jag blir glad enda från toppen av knoppen ut till topparnatårna!! Underbart!.. O träningsvärken? Ja men den älskar jag ju! Vem vill inte få bekräftelse att man gjort ett grymt bra träningspass?! Raise your hands!! :)



Träffade även Sessan över en lunch, pizzabuffé, o tiden gick alldeles för fort o jag åt även lite mer än vad jag egentligen orkade så vart mätt o belåten långt in på kvällen. Haha Men men, gott vart det iallafall som ni säkert förstår! O man kan bara inte ha tråkigt med denna människan alltså.. :)) O jag saknar henne massvis!! (finns faktiskt några få nackdelar med att ha flyttat från Karlskrona också men jag hoppas verkligen ni bästa, familj o vänner (ni vet precis vilka ni är) vet hur mycket jag saknar er?!)





Jag är glad idag. Är i o för sig nästan alltid glad men lite extra idag! Kanske för att det är fredag? Kanske för att hjärtat ringde när jag vart ute på morgonpromenaden o lät sådär härligt glad? Jag vet inte... Jag trivs bara bra med tillvaron o livet just nu. Jobbet går bra, träningen flyter på, är kärare än nånsin o att alla mina nära verka ha hittat sin lycka. Jag blir bara så glad! :)


O sen är det ju bara två dagar kvar tills V kommer hem! Kramkalas!! Jag kommer vara som en sån där fete boaorm som kramar o vägra släppa honom... "Välkommen hem älskling!! -squeeeeeeeeeeze!" Haha ;)






Veckoresumé:



MÅN:Styrka helkropp + 20min cykling intervall backe.



TIS: Cykling 30min intervall backe + Cirkelfys.



ONS: Löpning 5km.



TORS: Styrka mage, ben o rumpaaaa.



FRE: Styrka biceps, triceps, rygg o axlar + Grupp/medelpass.



Färdigtränad för denna veckan o redan planerat kommande veckas träning! Blir den vanliga gott o blandatmixen med styrka VS kondition, cirkelfys, spinning o gympapass. En vecka att se fram emot! :)



onsdag 7 mars 2012

Morgonträning...

...Är inte min starka sida!







Usch o fy på den! Speciellt efter en fruktansvärd dålig natts sömn!.. Tog ett tidigt löppass idag efter morgonpromenaden o frukosten. Min kropp o mitt psyke kommer först inte alls överens när det gäller någon fysisk ansträngning i ottan men med lite övertalning o pepp lyckades jag även komma över den tröskeln. Men jag ska erkänna att jag inte tycker det är så jättekul att befinna mig på gymmet innan klockan 08, lite mänsklig är jag trots allt... ;) Been there done that o dagens to do är gjord! ^^


Cred!!






Morgonpromenad innan jag ens lyckats öppna ögonlocken idag, typ... Min skugga på bild två är ju slående likt Darth Vader!! Haha (syns dock inte så mycket på bilden då den blev ganska mycket mörkare efter att jag lade upp den på datorn)




O så vill jag krama om mina långkalsonger lite extra hårt idag då de alltid värmer lika gott, för imorse vart det riktigt kallt! :)




Imorgon är det en rolig dag! Lunchdate med Sessan o träningsdate med kusin vitamin! Yeey!! :) Men innan dess så ska vi sätta guldkantdenna dagen o mysa med Bounce o avsluta kvällen på ett av de absolut bästa sätten som finns:


-Bästis-time!! :))




Dagarna går fort nu o det är bara fyra små fjuttiga dagar kvar tills älsklingen äntligen kommer hem!! Ska bli så otroligt skönt att kunna prata o dela med sig med honom igen. Jag märker ju själv hur extra pratglad man är när han väl ringer o det kan bli dyra pengar om man inte hindrar mig! Haha Som jag ska mysa!! ^^ Stackars hjärtat... Vad har han gett sig in på med mig egentligen?! ;))

måndag 5 mars 2012

Beslutet är fattat...

...O där med taget!

Den 15e mars öppnas anmälan för hösten 2012. Jag ska anmäla mig. Den 12 juli får man antagningsbesked. Jag ska knipa både tummar o tår att jag blir antagen. Jag vill, jag vill verkligen!! Vem vill inte göra det man tycker är lite extra kul?! Ens egen hobby?! :)

Jag har absolut ingenting att förlora på det om allt går enligt min plan: Jobb, distans o inga studielån. Varför distans?

Programmet finns att studera i Kalmar både på plats o på distans o varför jag väljer distans är enbart för att planera studierna efter jobbschemat o inte tvärtom. Det har jag gjort tidigare. Enkelt! Det kan fungera, det kommer att fungera!

Allt som krävs är disciplin o den har jag om någon!

Make it work! :)



Pannkakscravings idag så det skriker om att!! I detta fallet blev det american style med grädde smaksatt med proteinpulver jordgubb/vit choklad. Behöver jag ens kommentera om det smakade himmelskt eller helvetiskt?! ;)

Detta o några stora klunkar Pucko direkt ur paketet (för det får man göra när man är själv hemma då ingen ser) fick det bli till lunch idag då jag vart alldeles för lat igår ikväll för att förbereda matlåda... :P

söndag 4 mars 2012

Kärt barn...

...Har många namn!


Kalla mig, tönt, mes, toffel, vad du vill what so ever, men jag saknar mitt hjärta nåt så galet mycket!! Kommer att hinna bli gråhårig här innan han kommit hem... Jag räknar dagarna the final countdown! :)

Jag saknar den energi han ger mig bara av att finnas till. För energi är inget jag har överflöd av just nu o ni som känner mig vet att jag är ganska toppad i vanliga fall.

Får ofta frågan: Var får du all din energi ifrån, hur orkar du? Gäller främst träningen då men ger som svar att den bara finns där o att det är just tack vare träningen! Man blir pigg av att röra på sig o man orkar så mycket mer vilket på automatik gör en gladare. Visst, efter ett träningspass är man härligt matt o trött men efter lite nyladdning o återhämtning över natten så har energin gjort sin comeback.

Men som nämnt tidigare så är min energis status just nu som en mysballe -i ett mellanläge mellan slapp o skarp! Haha ;)


Jag o Basse hade en fin kväll ihop ikväll, mitt substitut för hjärtat... ;))



Fick lite shame on you (!!) på jobbet häromdagen.. -Sitt inte o kisa!!".. oOops!.. Kanske måste ta tummen ut ännu en gång o gå till optikern? Trots att jag "inte ser så dåligt som jag tror!".. Hahaha ;))

fredag 2 mars 2012

Veckoslut...

...Träningsslut i kropp o knopp!

Veckoresumé:

MÅN: Styrka helkropp + 20min cykling intervall i backe

TIS: 30min cykling intervall i backe + Cirkelfys

ONS: Core/bosu-pass
TORS: Grupp/Medelpass + Spinning/puls

FRE: Styrka, biceps, triceps o axlar. Ingen kondition idag då det känns som att en monsterförkylning ligger o lurar så tar det säkra före det osäkra.

Morgonpromenad mån-fre men det vet ni väl redan vid det här laget?.. ;)


Dagsformen:



Jag är trött i kroppen nu, riktigt trött o den ser fram emot en helg med minimal ansträngning på träningsfronten, kanske lite extra mycket pga den luriga förkylningen? Ska iallafall bli skönt att vila. Det spritter sådär skönt i kroppen nu då den är både tillfreds o slutkörd på en o samma gång. Nästa vecka blir det träning i Karlskrona då jag ska vara hundvakt, rensa lägenheten o träffa advokaten. Tror det blir ett pass på Wellness, om kusin vitamin hinner med en träningsdate :) o ett pass på Loket. Två dagar i hemstaden betyder absolut inte två dagars vila! ;)


Jag lever lite i förnekelse idag då det är dagen D hjärtat åker till Vancouver. 10 dagar, tio hela dygn utan honom här hemma... Sova själv?! Hur ska det här gå?! :) Jag vill såklart att han åker för det är ju en upplevelse för livet som han sent kommer att glömma men ändå vill jag inte, helst inte.. Haha ^^

Denna saknad ihopmixad med avundsjuka är en konstig kombo kan jag lova! Haha Nästa gång är det du o jag som åker nånstans, vi tillsammans!! Ja ja jaaaaaa!! :))


Skojade lite med V häromdagen då det är skottår i år vilket betyder att tjejerna får fria så jag frågade han lite skojsigt att om jag skulle fria, skulle jag få ett ja då? (Skämt o sido såklart! :)) O visst skulle jag det! Nöjer mig med glädje med ett ja o behöver inte ens gifta mig i framtiden, bara tanken att veta att han skulle svara ja räcker gott o väl! Haha


Känner mig inte helt uppe på topparnas topp idag så ska faktiskt ta en liten mini-powernap o se om jag kan få lite energi till jobbets kvällspass idag.


Önskar er en härlig helg! :)