torsdag 17 oktober 2013

Fall seven times, stand up eight!

 

En längre bloggpause som jag fullt medvetet valt. Det har vart mycket från alla håll o kanter o orken eller suget att sätta sig vid datorn på kvällskvisten när man väl fått en ledig stund över har vart som bortblåst. V´s hockeysäsong är i full gång nu också så den lilla tid vi har tillsammans på kvällarna lägger jag gärna tillsammans med honom. Vi snackar alltså om ungefär två timmar per dag. Haha :P O idag spelar han borta så idag ses vi ingenting alls! Kanske lite förståeligt att man prioriterar han framför datorn.. ;)
 
Men igår hände nåt kul! Helt plötsligt från ingenstans kom det lite kommentarer både här o där om min bloggtorka:
 
"Har du lagt ner bloggen?"
"K undrar om du slutat träna?"
"Saknar ditt bloggande!"
 
Kul att få respons på att folk faktiskt läser det som skrivs här! :)

Så, varför denna pause helt utan förvarning?

Jag o gymmet haft en del dispyter men vi börja sakta men säkert hitta tillbaka till varandra. Tills dess att vi helt försonats blir det att ta tillvara på gruppass o konditionsträningen.
Men den största anledningen till tystnaden ligger ett bra tag tillbaka..

Se tillbaka till för ungefär drygt ett år sedan. Hade en längre pause pga personliga skäl. Har haft väldigt tufft att komma tillbaka helhjärtat sedan dess o vägen har vart krokig, den är krokig! Jag har både haft höga toppar o väldigt djupa dalar, uppförsbackar som blivit brantare än en bergsvägg o till o med någon nedförsbacke där tramporna bara snurrat av sig själv. Sen för en liten tid tillbaka sen fick jag en rejäl käpp i hjulet som resulterade i en tvärnit. Totalt stopp! Uteblivande morgonpromenader under en längre tid. Ok träning men kosten har vart usel emellanåt. Det blev kaos i både kropp o knopp vilket ledde till plus plus plus o ännu flera pluskilogramskalan. Detta visste jag utan att ens behöva väga mig tack vare min garderob..
O för någon vecka sen tog jag modet till mig o ställde mig på vågen. Javisst, jag har köpt en våg trots att jag är en äkta motståndare för det! Haha :) O där vart det.. Siffrorna som stannat o blinkat på min aktuella vikt som jag helt o hållet hade mig själv att skylla.
You earn your body.
 
Här har ni mig idag den 17 oktober med rykande färska bilder.. Behöver inte säga så mycket mer än att formen är usel!

Vad händer nu då? Nervous breakdown?

Inte alls! Lät det sjunka in några dagar o i måndags vaknade jag bara upp (äntligen!!) som en ny människa med den viljan o kämparglöd som jag vet att jag egentligen har o välkomnade denna underbara måndag! Jag brukade ju älska måndagar! :) Nya veckan med nya möjligheter med helt öppna armar. Sedan dess har morgonpromenaderna rullat på. Träningen är helt ok. Kosten är toppklass. Kroppen briljerar vilket också visar minusvågen.
Jag har till o med börjat med en detox för insidan av kroppen vilket jag redan från dag 2 känt märkbar skillnad! Placeboeffekt? Kanske det. Eller som Mia sa: 

"Men samtidigt så tror jag att sånt funkar bättre om man verkligen tror på det! :)"

O det gör jag ju! Jag tror stenhårt på det! :)
 

Hur ser min plan ut nu då? Hur lyder den magiska formulan? Ganska simpel faktiskt. 70% kost 30% träning. Det finns inga genvägar.
Fram tills dess att jag är nöjd med mig själv o hittat den balans som funkar för mig så ska detta följas;

• Sätta upp delmål, realistiska!
Träna lagom
Ät rätt o bli mätt
• Ingen äta-vad-jag-vill-dag
• Inga sötsaker som belöning
Fika -fine! Men då ska det också stanna där så att jag inte fortsätter att fyll ut resten av dagen med skit. För visst är det ren skit som vi stoppar i oss emellanåt! Men för att göra det så enkelt som möjligt för mig själv kommer jag även att försöka undvika fikastunder.
 
Yepp, här har ni nu hela historien varför jag inte orkat blogga. Om jag skäms för mitt fail? Njaee, men jag tycker det är lite jobbigt. Jag är så förbannat trött på att börja om. Jag vill inte vara den som ger upp.. Så nu ska jag sluta med att lägga ner fler gånger, pausa, kalla det va du vill, så slipper jag också börja om! :)
 

Dags att en gång för alla göra som rubrikenbloggen lyder:

Make yourself proud.

6 kommentarer:

  1. Du ä grym och du ger mig ny energi jag har inte hitttat tillbaka till tränamdet sen ja flytta och de syns å märks. Ja vill hitta mig själv igen. Du gav mig en spark. Tack.. Love u hunnie go go go

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket för dina värmande ord vännen! <3 Vi gör det här tillsammans nu! O du får inte glömma hur långt du kommit på din resa gumman. En resa utan toppar o dalar finns bara i fantasin, men nu bestämmer vi oss! Nu kör vi!! :) Love ya!

      Radera
  2. HURRA! Du är tillbaka :)

    Kristin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha vad go du är Kristin! :D Men nu är jag tillbaka! :)
      Hur är det med fossingen? Mia sa att du gjort illa dig..? "/

      Radera
  3. Det är du som är go!
    Jo foten är mycket bättre, men tar det lite lugnt, så det blir bara träning 2 ggr i veckan :/ Sambon vaktar mig så jag inte smiter iväg oftare :p
    Men bättre att den får läka, så jag slipper vila över en månad igen!
    Tack för omtanken!

    Kristin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha Lika bra att lyda alfahannen då så att du inte får skäll.. ;)
      Men det är klokt att vila tills du är helt bra så vet man helt säkert att du håller sen när du väl kan köra igång ordentligt igen! :)

      Vi krockar säkert på Friskis någon dag! :)

      Radera